składniki:
- 8 kabanosów
- 30 dag sera żółtego
- mały słoik oliwek zielonych bez pestek
- jeden ogórek kwaszony (większy)
- ewentualnie mała puszka kukurydzy
sos:
- majonez (ja używam light, najlepszy będzie wasz ulubiony )
- łyżeczka curry
- 2 ząbki czosnku
- sól do smaku
Sos należy przygotować w pierwszej kolejności, tak aby składniki połączyły się w jeden spójny smak.
Wyciskamy czosnek do mniejszej miseczki w której wykonamy sos. Dodajemy 4 duże łyżki majonezu, dosypujemy curry i mieszamy. Przyprawa curry powoduje że majonez traci na wyrazistości - wydaje się dużo mniej słony więc należy dodać szczyptę soli aby poprawić smak sosu.
Kabanosy kroimy na drobne kawałki (ok 0,5 -1 cm), trzemy ser (w paseczki na dużych oczkach). Kroimy ogórek, oliwki na mniejsze części i wszystkie składniki mieszamy dodając do nich kukurydzę i nasz sos.

Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz